pondělí 30. září 2013

Vadí vám, že leje? Kupte si holiny :)




Podzimní deště a pochmurné počasí opravdu nepříznivě ovlivňují moje nálady. Čím jsem starší, tím hůře to snáším (proklatá třicítka) .
Letos jsem se rozhodla, udělat všem těmhle náladám přítrž. Mimořádně hnusné počasí dorazilo dřív, než jsem čekala. Ale nevadí, letos mě podzim nedostane. Jsem nachystaná. Koupila jsem si totiž holiny. A ne jen tak ledajaké, ale parádní Wellingtonské hoilny!

Moje srdce několik sezón toužilo po Hunterskách. Sjížděla jsem Fashion Days a Slevomat a čekala, že někde objevím přesně ty, které chci ( ty které nosí i Kate Moss samozřejmě ) za normální cenu.
Dokonce jsem uvažovala, že si je objednám odněkud ze světa. Jenže s poštovným by i tak stály kolem tří tisíc. Jsem sice dost velkej blázen a třeba za sněhule od Rubber Duck jsem tři tisíce dala. Mam je už tři roky a pořád jsou super. Nosím je skoro celou zimu. Byla to dobrá koupě. Ale sněhule jsou aspoň tlustý teplý boty. Dát tři tisíce za odlitek z gumy se mi nějak nechtělo. A ještě, že jsem počkala.
Loni kolem Vánoc jsem zahlídla na blogu u Mii úžasný holinky se zlatýma cvokama. Moje srdce na Huntersky velice rychle zapomnělo (jojo moje modní já je pěkná mrcha nevěrná) a začalo toužit po páru černých zlatě kovaných Wellingtonek. Se svou tajnou touhou jsem se svěřila Evi, která mě předběhla a je jejich hrdou majitelkou už od letošního jara. Já jsem si je na jaře už pořizovat nechtěla, protože jsem se už viděla v balerýnách a lodičkách.

Čím víc se ale blížil konec léta, tím víc jsem se začala obávat odporného anglického deštivého a mlhavého počasí. A tu mi bleskla spásná myšleka. Letos si podzim užiju - stylově! A obejdnala jsem si svoje vysněné Wellingtonské holiny.
Mia na blogu i Evča osobně shodně tvrdily, že je lepší koupit botky o číslo menší. Objednala jsem si tedy 38 i když normálně nosím 39. Dorazily v rekordním čase za dva dny. Holky měly pravdu. Sedí mi jako ulité. Akorát nožky v nich mam jako párátka. Huntersky mají lýtko ještě širší, takže v těch bych vypadala ještě hůř - asi jako kocour v galoších.
Každé ráno vstanu z postele a raduju se, že je tak hnusně. Prší? Super! Můžu si vzít svoje nádherný holiny :D

Neodpustím si něco málo k hostorii Wellingtonských holin - tento typ obuvi si jako první oblíbil vévoda z Wellingtonu - Arthur Wellesley na přelomu 18. a 19. století. Proslavil je natolik, že se staly oblíbenou obuví pro hony a jiné outdoorové aktivity anglické aristokracie...aby taky ne, do toho jejich typického mlhavého a deštivého počasí jsou holiny prostě nejlepší.
Pravděpodobně mam nějaký utajený předky mezi anglickými aristokraty. Já totiž kouzlo holin objevila už jako dítě, kdy byly mou takřka celoroční obuví. Na zimu mi máma dokonce pořídila speciální vyteplený holiny.
Oprášila jsem starou lásku, tentokrát v opravdu aristokratickém stylu. A co budu ke svým Wellingtonkám nosit? Hodlám se držet venkovské anglické módy..Flanelové kostkované košile, propínací svetříky, černé leginy, tmavě modré džíny, šálu ve stylu Burberry a muj nejoblíbenější parfém Chanel Coco Mademoiselle.

A co vy? Máte už svoje holiny?



Užijte si podzim - Be Dreamer!
Pusu K.




2 komentáře:

  1. Prosím, prosím, kde se dají koupit? Zamilovala jsem se do nich, ale nemůžu je vypátrat. Budeme 2 mít v OL stejné holiny? Snad to nebude moc velké fóóópááá :D

    OdpovědětVymazat
  2. Evelínko rozhodně jdi do nich! Stojí to za to. Já je uplně miluju.
    http://www.theaddressprague.bigcartel.com/

    Navíc v Olmiku je zatim nikdo nemá...A když v nich náhodou někoho potkáš pravděpodobně to budu já :D Aspoň se poznáme :)
    V Praze jsou profláknutý a má je tam každá. Ještě že bydlíme na Moravě

    Btw zjistila jsem, že se dají koupit v Decathlonu (jsou to normální holiny na koně) za necelých 500kč . Akorát teda bez těch cvoků. Kdybych tušila jak tam ty cvoky nandat tak si je tam koupim. Třeba to ještě vymyslim a udělám další DIY projekt a budu mít druhý se cvokama vzadu...protože ty jsou taky fajn .

    OdpovědětVymazat