čtvrtek 24. října 2013

Den 8 - Ko Lanta, motorka, pivo a konečně šaty


 Ráno si spakujeme krosny a s nima na zádech překonáme v dopoledním horku 20 minut cesty do přístavu. Nasedáme na loď a odjíždíme na další z ostrovů. Chtě nechtě se loučíme s Ko Phi Phi. Čeká na nás Ko Lanta.
 Po asi hodinové plavbě dorazíme do přístavu, kde po nás chtějí za vstup jen dvacku. Už v přístavu jsem lehce zklamaná. Kde je ta azurová barva? Kam se ztratila? Ko Lanta má břehy šedomodré, skoro ocelové. Mrzí mě, že jsme z Ko Phi Phi tak spěchali. Jenže dovolené je málo a míst, které chceme vidět, je hodně. Už takhle nestihneme všechno, co jsme chtěli - pokud teda toužíme po dovolené, a ne po dostihovém běhu.
 V přístavu se necháme polapit odvozem jednoho z hotelů na pláži Klong Nin, kde se chceme ubytovat. Máme v plánu pobýt zde tak dva tři dny a prohlídnout si celý ostrov.
První hotel se nám nelíbí. Necháme se odvézt do druhého, kde chvilku smlouváme o ceně a pak jedeme ještě do třetího, abychom se nakonec vrátili do druhého, protože za tu cenu je vážně nejlepší.
 Ubytujeme se v chatičce, která má naprosto luxusní koupelnu, a pak se vydáme na recepci najmout si motorku. Nasedáme a odjíždíme prozkoumat severní část ostrova. Dojedeme postupně až zpátky do přístavu. Procházíme se uličkami a zláká nás obchůdek s krejčím. Vcházíme dovnitř... prohlížíme si látky a drahý si nakonec nechá ušít košili na míru. Domluvíme se s krejčím na vyzvednutí druhý den večer, a protože už se stmívá, vracíme se do hotelu. Cestou nakoupíme lahvové pivo Chang na večerní posezení u bazénu. V hotelovém baru si dáme k večeři Pad Thai, a i když tahle dovolená je batůžkářská , nebyla bych to já, kdybych i v krosně neměla schovaný aspoň jedny fancy dress...... konečně příležitost je vytáhnout..... Usínám trochu zkamaná. Ko Lanta se mi nelíbí. Klong Nin - nejhezčí pláž Ko Lanty vypadá jako každá druhá pláž v Itálii. Až na to, že tady není hlava na hlavě. Vlastně tu není ani noha. Netuším, co tady budeme ty dva dny dělat.............
Be Dreamer!
Pusu K.

Žádné komentáře:

Okomentovat